Multipak 2018.

28.5.-2.6.2018.

Hi-fi izložba

1.6. – 2.6.2018.

 

28.5.2018. – ponedjeljak

Ulični ateljelikovna radionica za učenike osnovne škole

Kako izgleda likovno stvaranje na zraku i kako to ulica može postati atelje saznajte na likovnoj radionici kroz koju će vas voditi dugogodišnji volonter Muzeja i Knjižnice te ljubitelj stripova i ulične umjetnosti Hrvoje Šebić. Likovne kreacije koje nastanu na ovoj radionici moći ćete vidjeti izložene u uličnom ateljeu za vrijeme trajanja Multipaka.

Voditelj: Hrvoje Šebić

15.00 h

Dvorište kompleksa Janković

 

Projekcija dokumentarnog filma  „Whitney: biti svoja“

WHITNEY: CAN I BE ME, Nick Broomfield, Rudi Dolezal, UK/ SAD, 2017., 105′

Dokumentarist Nick Broomfield i legendarni redatelj glazbenih spotova Rudi Dolezal donose dosad neviđeni pogled iza pozornice na Whitney Houston u naponu slave te kirurški precizno seciraju silnice koje su dovele do njezine prerane smrti 2012. u dobi od 48 godina nakon godina borbe s ovisnošću. Koja god bila tema – rasizam, religija, droga, seksualnost, sumnja u sebe, tračevi, suparništvo, nedovoljno obrazovanje, zahtjevi roditelja i industrije, turbulentan brak koji je punio naslovnice ili posljedice stresa na tako strastvenu pjevačicu – redatelji otkrivaju baš sve karte.

20.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

29.5.2018. – utorak

Radionica i prezentacija „nComputing, smartboard, Ruckus“

Proaxis

10.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

„3D printeri-tvornice na vašem stolu”radionica i izložba 3D modela

Voditelj: Goran Arbanas

3D printanje ili aditivna proizvodna tehnologija je vrlo jednostavan način da se u kratkom vremenu izradi neki predmet kojeg smo prije toga osmislili u posebnom programu na računalu. Mogućnosti 3D printera su uistinu ogromne – primjenuje se za izradu proizvoda na bazi   plastike, tekućih polimera,   metala i keramike i to za potrošačke proizvode, u elektronici, automobilskoj industriji, medicini, modi, arhitekturi, prehrani…

Svrha radionice je približiti svijet 3D printera i pokazati djelić velikih mogućnosti ove tehnologije koja se nalazi svuda oko nas. Kroz prezentaciju moći ćete čuti teoretski dio, a u praktičnom dijeli vidjeti kako 3D printer printa model „uživo“, te vidjeti i isprobati gotove modele. Ukratko – naš sugrađanin Goran Arbanas predstavit će nam svoju 3D printer priču – riječju, slikom i prilikom – i pokušati vam prezentirati jednu potencijalnu budućnost!

18.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

 

Projekcija dokumentarnog filma „Moje stvari“

MY STUFF, Petri Luukkainen, Finska, 2013., 83′

Dvadesetčetverogodišnji Petri odlučuje provesti radikalan eksperiment. Nesretan je i osjeća da ga guše materijalne stvari koje je nakupio u stanu, pa ih pakira i seli u podrum, a sam počinje živjeti prema skromnom no strogom samonametnutom pravilu: smije vratiti samo jednu stvar dnevno i ne smije kupiti ništa novo. Hoćemo li odustajanjem od potrošačkom društva ujedno odustati i od društvenog života. Možemo li imati prijatelje ako nemamo mobitel? I hoće li ostatak svijeta uopće prihvatiti takav projekt? Odvažan film, koji pogađa ravno u srž ekspanzije konzumerizma 2000-ih u profinjenoj (finskoj) kombinaciji ozbiljnosti i humora.

20.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

30.5.2018. – srijeda

Bubnjarska radionica

Jedan, jedini i neponovljivi Branko Trajkov Trak, bubnjar Zabranjenog pušenja održat će i ove godine svoju bubnjarsku radionicu kojom nas je već više puta oduševio u Pakracu. Cilj ove radionice je na spontan i prirodan način sudionicima pružiti cjeloviti uvid u ritam, glazbenu kreaciju, osobni i zvučni doživljaj. Na radionici će naglasak biti stavljen i na terapijski pristup glazbi kroz tjelesni, umni i duhovni aspekt zdravlja, bubnjanjem naime, stimuliramo sva tri… Svakako ćete se i dobro zabaviti jer je upravo to glavni zadatak muziciranja!

Voditelj: Branko Trajkov Trak

17.00h

Osnovna glazbena škola Pakrac

 

 

Projekcija dokumentarnog filma „Good Things Await“

GOOD THINGS AWAIT, Phie Ambo, Danska, 2014., 100′

Film „Good things await“ prikazuje poznatog danskog biodinamičara, Nielsa Stokholma, koji uspijeva na svojoj farmi živjeti i raditi u skladu sa svojim uvjerenjima, brinući se da zemlja, čovjek, biljke i životinje rastu i žive u harmoniji, povezani univerzalnim zakonima prirode uz minimalan utjecaj čovjeka i novih tehnologija. Duboka povezanost i poštovanje prema Zemlji kao živom organizmu i svemu što živi na njoj – temeljna je sastavnica biodinamičke poljoprivrede. Film prati Nielsovu borbu za opstanak gospodarstva koje, osim nedostatka mladih koji bi ga preuzeli, ugrožavaju i administrativne mjere i propisi. Njegovi proizvodi su na visokoj cijeni među kupcima i najboljim svjetskim restoranima, a njegov način gospodarenja ne uništava okoliš, već ga naprotiv obogaćuje i ozdravljuje. Ipak, Nielsa prate svakodnevne administrativne borbe za opstanak gospodarstva. Iako društveno angažiran i provokativan, kao uostalom i njegov glavni lik, film nas osvaja prelijepim prizorima života na farmi, poetskim slikama i meditativnim ugođajem koji u svijest priziva vrijeme jedinstva čovjeka i prirode.

20.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

31.5.2018. – četvrtak

Projekcija dokumentarnog filma „Turizam“

„Turizam!“, Tonći Gaćina, Hrvatska, 2016., 52′

„Turizam!“ je zabavan i mahnit prikaz masovne histerije ljetne sezone, film koji iz perspektive začuđenog promatrača otkriva skriveni nadrealizam potrošačkog društva.
Ovaj nagrađivani film Tončija Gaćine na šaljiv način, kroz 51 minutu, slijedi fragmente različitih priča s hrvatskog Jadrana. Tisuće turista dolaze u prenapučena mjesta na obali uživati u moru, vrućini, zabavi i hrani, a brinući se za njih, maštoviti pojedinci održavaju turistički aparat na životu. Mali, slabo vidljivi ljudi, u nadi za zaradom svim snagama i nadasve maštovito pružaju razne usluge svojim gostima. Dok jedni love i uzgajaju ribu, drugi je pripremaju, a treći pak zabavljaju goste… Životni ciklus kao da ne prestaje; lica, identiteti, emocije i ostaci nadilaze mjesta i lokacije
. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti Zagreb i Kino kluba Split, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita.
20.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

 

 

 

31.5.2018.-četvrtak

Koncert, BRASS KVARTET

21.00h

Spahijski podrum

 

1.6.2018.- petak

Svečano otvorenje HI FI izložbe

12.00 h

Muzej grada Pakraca

 

Predavanje „Akustika malih prostora“

Što je kontrola akustike i zašto nam je potrebna u svakodnevnom životu? Kako učiniti u prostore u kojima radimo, živimo i boravimo ugodnijima? O svemu tome govorit će na svima jasan i razumljiv način naš gost, dr. sc.  Luka Rstić.

Predavač: dr.sc. Luka Rstić

16.00 h

Gradska vijećnica (kompleks Janković)

 

Koncert, ROCKERI

21.00 h

Hotel Pakrac 

 

2.6.2018. – subota

Mala ljetna škola aromaterapije

Voditeljica: Sandra Wolf Kramarić, aromaterapeutkinja

Aromaterapija je grana alternativne medicine koja primjenjuje eterična ulja i biljne ekstrakte za liječenje zdravstvenih tegoba. Terapija se provodi inhalacijom, mazanjem na kožu, a ponekad i oralnom primjenom eteričnih ulja. Eterična ulja koriste se u medicinske i kozmetičke svrhe već tisućama godina, a na ovoj radionici naša gošća, aromaterapeutkinja Sandra Wolf Kramarić, objasnit će vam kako izraditi prirodna sredstva za zaštitu od sunca, ali i za njegu nakon sunčanja te prirodne repelente – za zaštitu od komaraca i ostalih ljetnih insekata.

10.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

 

Hi-fi izložba i glazbene slušaonice

Muzej grada Pakraca, Robertoshop, Gradska vijećnica

Hotel Pakrac

10.00  – 19.00 h

 

 

DOBRO DVORIŠTE – događanja u dvorištu kompleksa Janković

Geocaching event

10.00 h

 

Prodaja gramofonskih ploča

10.00 – 19.00 h

 

Multigrah

13.00 – 17.00 h

 

 

Multibajk – biciklom po Pakracu

11.00 – 12.00 h

18.00 – 19.00 h

 

Vožnja kočijom

13.00 – 17.00 h

 

MultIzlet – obilazak Pakrac-Ergela Lipik-Omanovac-Pakrac

11.00 – 13.00 h

 

Ponuda domaćih proizvoda

Svirka na otvorenom

Dječji kutak

Ceremonija čaja

 

 

Koncert

MAYALES

Glazbena skupina Mayales slavi 25 godina svoje originalne karijere u kojoj su izdali samo 3 albuma, međutim svi odreda prepoznati su kao vrhunac izvrsnosti domaće glazbe. Njihova beskompromisna umjetnost nagrađena je hvalospjevima kritike i Porinima u svim prestižnim kategorijama – pa tako i za najbolji hrvatski album 2012 godine (Album ‘2’). Objavom posljednjeg albuma, ‘Simbol za sunce’ (proglašen najboljim albumom 2017. godine po mišljenju više od 30-tak novinara koji sustavno prate domaću glazbenu produkciju, osvojili Porina za najbolji rock album 2017. uz još 2 nominacije), Mayales je okupio fantastičnu postavu vrhunskih glazbenika s kojima uživo opravdava sve hvalospjeve koje ovaj album ubire od svojeg izlaska u travnju 2017. godine.

21.00 h

Spahijski podrum

 

 

 

 

 

 

 

where are we ? click for google map