Projekcija dokumentarnog filma „Whitney: biti svoja“ WHITNEY: CAN I BE ME, Nick Broomfield, Rudi Dolezal, UK/ SAD, 2017., 105′

Posted By multipak-admin / Video / No Comments

I ove godine prikazujemo aktualne i zanimljive dokumentarce a prvi u nizu je film o životu dive Whitney Houston, „Whitney-biti svoja“

Svakako zabilježite datum i lokaciju prikazivanja i naravno budite spremni na sve nadolazeće zanimljivosti tijekom Multipak-a 2018 .

28.5.2018. – ponedjeljak

20.00 h

Gradska knjižnica Pakrac

Direktor fotografije: Sam Mitchell
Montaža: Marc Hoeferlin
Glazba: Nick Laird-Clowes

Zemlja: UK/SAD
Godina: 2017.
Trajanje: 105′

Sinopsis

Dokumentarist Nick Broomfield i legendarni redatelj glazbenih spotova Rudi Dolezal donose dosad neviđeni pogled na Whitney Houston u naponu slave te kirurški precizno seciraju silnice koje su dovele do njezine prerane smrti 2012. u dobi od 48 godina nakon godina borbe s ovisnošću. Koja god bila tema – rasizam, religija, droga, seksualnost, sumnja u sebe, tračevi, suparništvo, nedovoljno obrazovanje, zahtjevi roditelja i industrije, turbulentan brak koji je punio naslovnice ili posljedice stresa na tako strastvenu pjevačicu – redatelji otkrivaju baš sve karte.
Nagrade i festivali

Nantucket Film Festival 2017 – nagrada “Best storytelling in a documentary”
Tribeca Film Festival 2017 – program Spotlight Documentary
Sheffield Doc/Fest 2017
Životopis redatelja

Filmski autor Rudi Dolezal legenda je međunarodne glazbeno-dokumentarne scene koja već 25 godina surađuje s brojnim slavnim glazbenicima. Dva je puta bio nominiran za Grammyja.

Nick Broomfield nagrađivani je filmski autor poznat po filmovima ‘Kurt & Courtney’ (1998.), ‘Aileen: Life and Death of a Serial Killer'(2003) i ‘Tales of the Grim Sleeper’ (2014.). U dugačkoj karijeri tijekom koje je snimio više od 20 filmova, bavio se temama kao što su propast urbanizma, maloljetnička delikvencija, prostitucija i senzacionalna suđenja za ubojstvo.

where are we ? click for google map